Кристина де Бройн

Кристина де Бройн е новият представител на УНИЦЕФ в България от юни 2021 г. Детския фонд на ООН в България ще продължи да работи за по-добро бъдеще на всяко дете под нейното ръководство.

Кристина де Бройн работи за децата като международен служител в продължение на повече от 20 години. Тя има дълъг опит по света с работата си в областта на хуманитарните дейности и развитието, включително и в централата на УНИЦЕФ. Преди да поеме поста в България, Де Бройн работи като Заместник-директор на офиса на УНИЦЕФ за връзки с институциите на ЕС в Брюксел, като има водеща роля в процесите, свързани с иновативни партньорства, мобилизиране на ресурси и поддържане на стратегически партньорства. Тя представя УНИЦЕФ при взаимодействия на световно ниво пред различни партньори от ЕС на политическо равнище.

Кристина де Бройн е била също Заместник-представител на УНИЦЕФ в Кот д‘Ивоар, работила е за УНИЦЕФ и в Сенегал, Шри Ланка и централата на организацията в Ню Йорк. Преди да се присъедини към УНИЦЕФ, Де Бройн работи за Министерството на външните работи на Нидерландия като политически съветник в отдела по правата на човека, укрепването на мира и хуманитарната помощ.

Кристина де Бройн е родена в Нидерландия. Има магистърска степен по Публични политики и публична администрация от Университета в Лайден и бакалавърска степен по Европейско право в областта на правата на човека/Политически науки. Тя е омъжена, с две деца.